Månedsarkiv: august 2010

Motionsløb på Venø

Søndag den 5. september arrangeres der et motionsløb på Venø ifbm. “Åben Ø”-dagen. Løbet starter fra Venø Havn (Havstokken 3) kl. 10:00 og der er to afmærkede ruter på hhv. 5 km og 9 km rundt i Venøs dejlige natur. Det er gratis at deltage.

OBS – Ny sejlplan – OBS

Onsdag den 1. september træder den nye sejlplan for Venø Færgen i kraft. Færgen overgår til halvtimes drift. Der er afgang fra Kleppen (fastlandet) på minuttallene 00 og 30. Fra Venø sejles der på minuttallene 04 og 34. Derudover er der til hverdag et antal ekstra afgange, som fremgår af den detaljerede sejlplan.

Tre generationer mødes

Det var et historisk øjeblik, da alle tre generationer af færger på Venø Færgefart mødtes. “Venøsund” fra 1931, “Venøsund II” fra 1956 og “Venø Færgen” fra 2010 sejlede side om side i dag til ære for en stribe fotografer. Den 1. september indsættes den nye færge “Venø Færgen” i drift, hvorefter de to gamle færger sendes på pension.

The gallery was not found.

Åben Ø – naturdag

Søndag den 5. september er der åben ø på Venø med temaet “Naturdag”. Tag til Venø og oplev den dejlige natur enten ved at deltage i motionsløbet eller ved at tage med på nogle af de guidede ture rundt på øen. Det er gratis at deltage i de forskellige ture. Dog opkræves der et mindre beløb til materialer i billedværkstedet. Hele dagen er der åbent på Venø Kro og i Havnehuset så man ikke behøver tage sulten hjem igen.

Velkommen til Venø og god tur i naturen.

Program for “Åben Ø – naturdag”

  • 10.00: Start på Venø March/Løb. Gå eller løb en tur på afmærkede stier. Turene er 5 km og 9 km lange. Mødested: Venø Havn
  • 10.45: Gåtur på Sønderskovs jorde med Bente Bjerre. Mødested: Sønderskov
  • 10.45: Gåtur i Venø By og se på huse med Per Mygind. Mødested: Venø Havn
  • 11.00: Gåtur på Nørskovs jorde med Pip Thoustrup. Mødested: Nørskov
  • 11.00: Fortællinger om kirken og dens historie. Mødested: Venø Kirke
  • 12.30: Landskabsfotografering med Jørgen og Elin Lambæk. Instruktion og tur. Max 15 deltagere (først-til-mølleprincip). Mødested: Nørskov
  • 13.00: 2 generationer maler sten med Lis Jensen. Gå tur, find sten og mal i Venø Billedværksted. Voksen og barn (alder: 6-12 år): 50 kr. i alt. Max 10 hold (først-til-mølleprincip). Mødested: Venø Billedværksted
  • 13.15: Gåtur i Venø By og se på huse med Per Mygind. Mødested: Venø Havn
  • 14:00: Gudstjeneste ved Thorkild Lundberg i Venø Kirke
  • 15.00: Fortællinger om kirken og dens historie. Mødested: Venø Kirke

Bemærk:

  • Turene varer en time til halvanden.
  • Påklædning efter vejr og vind.
  • Kun byturen er på asfalt.
  • Deltagelse i turene er gratis – dog undtaget “2 generationer maler sten”, hvor der betales for materialer.

Spisesteder:

  • Venø Kro serverer fra kl. 11.00 til 16.00 Venø Salat inkl. 1 glas øl/vin til 85 kr. og kaffe med kage til 50 kr.
  • Venø Havnehus har åbent fra kl. 9.30. Kaffe og kagebord med hjemmebag efter gode Venø opskrifter fra kl. 11.00 til 16.00.

Havnehusets fremtid

Husk at der er møde i Havnehuset mandag den 23. august kl. 19:30 angående Havnehusets fremtid. Arbejdsgruppen vil orientere om sit arbejde. Derefter skal det diskuteres hvad Havnehuset kan/skal bruges til i fremtiden.

Det er meget vigtigt at møde talstærkt op!

Idrætsdag på Venø

Søndag den 22. august kl. 13:00 – 17:00 arrangerer Venø GIF idrætsdag for hele familien og gerne med eventuelle gæster i “Gryden” på Venø efterskole. Vi skal lege, spille forskellige boldspil – lige fra rundbold til volleyball. Der bliver hoppeborg til de mindste børn!

Vi arrangerer “gadekamp-turnering” i rundbold, ligesom sidste år og der er selvfølgelig en præmie til det bedste hold.

Mod 20,- kr. pr. person eller et klip for børn serverer vi kaffe/saft/kage. Der kan købes øl og sodavand til rimelige priser. Vi ses med sportsskoene på!

Avisindsamling

Spejderne samler aviser ind på Venø lørdag den 21. august fra kl. 9.00. Aviserne skal være bundtet og sættes ud til vejen.  Bor du ikke ud til en asfaltvej skal du kontakte spejderne på tlf. 29623983 for at være sikker på de kommer forbi.

Venøs nye færge indviet

Lørdag den 7. august var en festdag på Venø. Kl. 12.30 kunne Venøs nye færge skimtes i det fjerne på vej fra Oddesundbroen til Venø og kl. 12.47 lagde færgen til for første gang på Venø, hvor kajen har tæt pakket med venøboere og besøgende fra fastlandet. Til al held passede færgen ind i det nye færgeleje. Den 9-årige Marius Hindkjær fra Venø trykkede på knappen, så lågen på færgen åbnede og der blev adgang til Venø.

Færgen blev døbt “Venø Færgen” af Johanne Bendix og Hanna Thoustrup, der er hhv. barnebarn og enke efter Herluf Thoustrup, som var en af initiativtagerne til Venø Færgefart tilbage i 1958.  Og endelig blev den røde snor klippet over i fællesskab af Struers borgmester Niels Viggo Lynghøj og indenrigsminister Bertel Haarder, som også er minister for de danske små-øer. Herefter var der åbent skib, så alle fik lejlighed til at studere vidunderet – se kommandobroen, opholdsrum, maskinrum osv.

Den nye færge forventes at blive indsat i ordinær drift fra den 1. september, når færgepersonalet har lært den bedre at kende og kan føre den sikkert over Venø Sund i al slags vejr.

The gallery was not found.

Venøs nye færge ankommer til Venø

Venøs nye færge ankommer til Venø lørdag den 7. august.

  

Program for indvielsesdagen
10:00: Afgang fra Lemvig til Venø. Indbudte gæster deltager i sejladsen.
12:30: Ankomst til Venø.
12:45: Taler v/ færgelejet på Venø.
13:10: Færgen døbes.
13:15: Snoren klippes over, og færgen vil være åben for alle interesserede.
16:00: Åbent skib slutter.

Der vil være øl, vand og lidt til maven under hele arrangementet.

I perioden frem til den 1. september vil der blive foretaget træningssejlads med den nye færge, hvorefter den kan indsættes i ordinær drift.