Månedsarkiv: april 2011

Fårets dag

Nørskov byder alle interesserede velkommen til at se vores påskelam lørdag den 23. april kl. 10 – 16 på Nørskovvej 15, Venø.

  • Smag vores kvalitetsprodukter
  • Oplev lammenes herlige barndom
  • Gå en tur ved skov og strand
  • Se vores skind og garn
  • Gårdbutikken er åben

Vi glæder os til at se jer.

Venø er forårsklar

Venø blev gjort forårsklar i går til den årlige strandrensning, hvor en stor flok venøboere og efterskoleelever i fællesskab fjernede affald fra Venøs 20 km strande. Der blev samlet adskillige læs med tov, flamingo, plastic, bøjer, dåser, dæk og alt muligt andet der er drevet ind på strandene i løbet af efteråret og vinteren.

Venø er et besøg værd med en dejlige naturoplevelser og mange gode trave og cykelture. Velkommen til Venø.

Psykologhuset Venø: Parforholdsproblemer?

Du kender sikkert legen ”Find dem fejl”.

Når der er problemer i parforholdet bliver fejlfinding desværre sjældent til noget sjovt og legende. Tværtimod bliver partnerens fejl ofte det, man bruger al sin energi på. Det kan føre til opslidende samtaler, skænderier og konflikter.

Jeg vil gerne hjælpe jer til et mere konstruktivt fokus. Læs mere her.

Aut. Psykolog,
Lotte Lykke Frederiksen

Havnehuset åbner igen

Havnehuset Venø åbner op for den nye sæson søndag den 17. april.

Dagen fejres med gratis rundstykker til afhentning fra kl. 8:00 – senere på dagen fra kl. 15:00 – 17:00 vil der være åbent hus med pindemadder og en lille forfriskning.

Der er åbent i påsken og resten af april fra kl. 8:00 – 18:00.
Middagslukket på hverdage mellem kl. 12:00 – 15:00.

Strandrensning på Venø

Et af årets højdepunkter – oprydning og indsamling af skrald m.v. på vore strande – foregår i år lørdag den 16. april kl. 13:00. Det kan oplyses, at der ikke er nogen tilsigtet relation til dronningens fødselsdag. Vi mødes ved Havnehuset kl. 13:00.

Der vil være lidt forfriskninger undervejs og efterfølgende inviteres der til kaffe og kage i efterskolens spisesal. Der er brug for alle, og det bliver både hyggeligt og effektivt.

Sæsonstart på Venø Kro

Den 17. april slår Venø Kro dørerne op for 2011-sæsonen og har åbent både til frokost og til aften hele påskeugen. Derudover er der den overdådige påskebrunch den 24. april.

Udover den traditionelle Venøbøf tilbyder Venø Kro bl.a. denne sæsonmenu:

Forret: Stenbiderrogn med syrnet fløde, rørt med løg, serveret med blinis
Hovedret – fisk: Skindstegt kulmule med spinat, spidskål med bacon og klorofylsauce
Hovedret – kød: Braiseret lammeskank på perlebyg med friske urter og gremolata
Dessert: Chokoladekage med ristede hasselnødder, syltede rabarber og vaniljeflødeis

Se mere på: www.venoekro.dk

UdkantsDanmark

Påskeudstilling på Venø Billedværksted fra den 15. – 26. april kl. 12-18. Glaskunstner Agnethe Maagaard og undertegnede arbejder på en udstilling om udkantsdanmark.

Det er dog ikke sådan, at glas og malerier skildrer husene med ”Til Salg”-skilte eller de lukkede butikker i landsbyerne. I stedet søger blikket ud mod horisonten, hvor der er højt til himlen, og hvor vi kan drømme os væk i den blå farve. Hvad skjuler sig derude?

Foruden glas og maleri udstiller jeg en kæmpestor fotocollage med fotos fra Venø. Kai Rostrup Jensen og undertegnede er dykket ned i vores fotobank og har fundet 240 fotos af huse, dyr, planter, strand, skov og få kongelige. Alle fotos bliver samlet og danner et billede på 2 gange 7 m. Jeg er spændt på resultatet.

Agnethe Maagaard skriver om sin kunst: ”Med det stressende liv, vi lever i verden i dag, er det vigtigt, at vi en gang imellem stopper op og reflekterer over vores drømme i livet! Vi skal lytte til vores brændende lidenskab…. Min passion er glaskunst! Jeg tænker i billeder og fortæller en historie. Jeg maler med glasset. Skærer glasstykkerne ud i forskellige farver og former og lægger dem op som penselstrøg i mit maleri”.

Agnethe er meget politisk bevidst om at fremhæve Vestjyllands kvaliteter. I tråd med det søger vi en politiker fra egnen til at åbne udstillingen. Vi får se om det lykkes.

Udstillingen åbner fredag den 15. april kl. 17:00, hvor Per Ørum Jørgensen vil holde åbningstalen. Jeg håber at se rigtig mange glade mennesker. Som sædvanlig er der en lille servering.

På gensyn i påsken!
/Venø Billedværksted — Lis Jensen

Indvielse af ø-elmåler

Søndag den 10. april kl. 11.30 bliver Venøs nye fælles el-måler indviet. Som en del af det igangværende energiprojekt opsætter NOE en elmåler på venteskuret på Kleppen ved færgelejet således at Venøs samlede elforbrug kan følges. Ideen med ø-elmåleren er at den skal inspirere alle venøboere til at tænke over energiforbruget og besparelsesmuligheder.