Månedsarkiv: november 2011

Samfundsengagerede landbokvinder 1903-1930

Merethe Bo Thomsen, der er studerende ved Syddansk Universitet, har henvendt sig til VenøPosten om venøboernes hjælp til at skaffe oplysninger om kvinder, der i begyndelsen af forrige århundrede gjorde sig gældende i samfundslivet.

Merethe arbejder på en afhandling om emnet og er stødt på en række navne på kvinder, som hun ønsker yderligere oplysninger om i form af beskrivelser, artikler, billeder eller andet, der kan bruges til at skaffe viden om dem.

Merethe har udarbejdet en navneliste, hvorfra vi har plukket et par navne, som muligvis kan vække genkendelse og efterfølgende kontakt. Navneeksempler: Else Riis Pedersen, Petrea Hedevig Pedersen, Karen Marie Knudsen og Ingeborg Vestergaard.

Hele navnelisten kan ses her: Navneliste

Merethes kontaktoplysninger er:
Merete Bo Thomsen, Syddansk Universitet, Kolding
tlf. 97 19 65 40, mail: merth05@student.sdu.dk

Julejazz på Venø

Lørdag den 3. december 2011 kl. 15.00 er der mulighed for at komme i julestemning med Hans Esbjerg Trio, der spiller julejazz på Nørskov.

Trioen består af kapelmesteren Hans Esbjerg på klaver, Bjarke Fahlgren på violin samt Thomas Fonnesbæk på kontrabas. Med violinvirtuosen Bjarke Fahlgren i centrum – en mand der forener Svend Asmussen og salig Finn Ziegler i én og samme person – vil koncerten byde på jazz, som vor mor lavede den: Swingende klassisk jazz krydret med smægtende ballader tilsat lækre musikalske detaljer og humørfyldt energi.

Hver især er de tre musikere alsidige og efterspurgte akkompagnatører, hvis unikke kvaliteter har ført dem gennem et veritabelt hav af forskellige musikalske sammenhænge, og tilsammen udgør Hans Esbjerg Trio et godt bud på, hvordan man i hvert fald for et par timers vedkommende fordriver vinterens mørke.

I dagens anledning udvides trioen til en kvartet, da tromme-slageren Ulrik Bisgaard, der har rødder på Venø, deltager på slagtøj. Trioen gæstede øen for to år siden, og vi ser med forventning frem til et genhør. Der serveres fadøl!

Smagen af Venø

Husk ”Smagen af Venø” lørdag den 12. november kl. 18:00 på Venø Kro.

Vi inviterer til en hyggelig aften på Venø Kro, hvor menuen vil være sammensat af råvarer fra Venø. Skytten Anders Ulfkjær har nedlagt vildtet og vil fortælle om vildt på Venø. Vores vinleverandør H.J. Hansen har fundet vinene, som passer til menuen, og vil samme aften præsentere dem.

Pris: kr. 765,- per person. Tilmelding er nødvendig på tlf. 97 86 80 06, da der er et begrænset antal pladser.

Hvad vil Venø med sin natur?

Venøboen og Venø Borger- og Grundejerforening har sat sig for i samarbejde at gennemføre projektet ”Naturplan Venø”. Idéen med Naturplan Venø er at lægge rammer for naturens udvikling og bevaringen af naturværdier på Venø. Idéen er at skabe sammenhæng i mellem ønskerne til naturen, bosætningen og erhvervsudviklingen på det lange sigt. Det skal ske under skyldigt hensyn til både beskyttelsen og bevaringen af øens natur.

Den første aktivitet er at åbne for en ø-dialog om ønsker til planens indhold og også om venøboernes syn på, hvordan Venø ”skal se ud” i det lange perspektiv. Derfor inviteres alle venøboere til møde i Venø Havnehus tirsdag den 8. november kl. 19:30.

Vi har også inviteret Struer Kommunes Teknik- og Miljøudvalg, repræsentanter fra kommunens forvaltning af natur samt Dagbladet. Til at give en faglig ramme for arbejdet, så vil skovrider Thomas Borup Svendsen, Klosterhedens Skovdistrikt og biolog Tina Pedersen, Struer Kommune gennem korte oplæg give inspiration til venøboernes efterfølgende debat om ønsker til arbejdet og dets resultater.

Vi håber på et solidt fremmøde, god diskussion og mange idéer til det kommende arbejde.

Allehelgens gudstjeneste på Venø

Søndag den 6. november kl. 19:30 afholdes der allehelgens gudstjeneste i Venø kirke.

Med tekster, salmer og bøn vil vi mindes de døde, give eftertanker til livet, døden og til håbet for livet efter døden. Efter gudstjenesten vil der blive budt på en kop kaffe og kage.

VenøPosten for november

Novemberudgaven af VenøPosten er klar på Venøs hjemmeside. VenøPosten indeholder denne gang stof om bl.a.:

  • Naturplan Venø
  • Venø Sogn om sognepræstens arbejde og kirkerenovering
  • Brandberedskab på Venø
  • Nyt fra Havnehuset
  • Bowlingtur med Venø GIF
  • Sløjfning af gamle brønde og boringer
  • Julehygge