Månedsarkiv: november 2012

Julejazz på Venø

December måned har i flere år været ensbetydende med en jule jazz koncert i Venø Musikforening. Dette år er ingen undtagelse, og der er virkelig lagt op til swingende rytmer, når de tre jazzmusikere indtager scenen på Nørskov søndag den 9. december kl. 15.00.

Espen Laub von Lillienskjold, Jacob Fischer og Daniel Franck vil gøre deres til, at vi kommer i den rette stemning, og om nogen kan, så må det være dem.

Espen Laub von Lillienskjold – trommeslager og komponist. Uddannet fra Aarhus, hvor han har spillet med Klüvers Big Band og nu er en del af Blood Sweat Drum + Bass, et 27 m/k stort ensemble. Internationalt har han gjort karriere med Matthew Herbert Big Band i England og Lillian Boutté fra New Orleans. Willy Egmose Trio, Bentzon Brotherhood, Phil Parnell 3, Burich/l’Etienne New Orleans Ensemble, Kjeld Lauritsen, Christina Dahl, Jesper Lundgaard er nogle af de musikere, som Espen har spillet/spiller med her i landet.

Guitaristen Jacob Fisher er en solist af international klasse og en af de mest efterspurgte musikere i Danmark, både i kraft af sit alsidige spil, (der spænder fra Rhythm & Blues til moderne jazz), og sin evne til både at kunne spille opfindsomme gnistrende soloer, og være en lydhør akkompagnatør. Jacob Fischer har siden 1992 været fast medlem af violinlegenden Svend Asmussens kvartet, og han har spillet med hele den danske jazz elite: Allan Botschinsky, Jesper Thilo, Finn Ziegler, Bob Rockwell og Radioens bigband. Og dertil kommer så engagementer med udenlandske stjernemusikere.

Daniel Franck spiller bas i trioen, og har erfaringer både som guitarist (hans hovedinstrument fra Det Rytmiske Musikkonservatorium) og contrabassist. Sidstnævnte bl.a. i Thomas Franck Quartet og Christina von Bülow Quartet. Som guitarist hat han sin egen trio sammen med Hugo Rasmussen og Thomas Franck.

Kom til december jazz og nyd en eftermiddag i selskab med disse tre kapaciteter.

Julehygge på Venø Efterskole

Traditionen tro inviterer Venø Efterskole venøboerne til julehygge mandag den 10. december fra kl. 19:00 til ca. 21:00.

Aftenens program vil begynde med besøg på elevernes værelser, hvorefter vi alle går i gl. sal, hvor Musik & Drama-eleverne inviterer til julesang og -hygge.

Vi håber, at rigtig mange har lyst til at være med denne aften, hvor vi først og fremmest skal hygge os sammen, og ved fælles hjælp få julestemningen frem. På gensyn!

Tilmelding senest den 8. december – gerne på mail: efterskole@venoe-efterskole.dk eller tlf. 97 86 80 86.

Venø Kro fejrer jul

Inviter venner og familie til en hyggelig søndag og kom i julehumør med Venø Kros advents brunch, der smager af jul:

søndag den 9. december fra kl. 11:00-15:00

Bordbestilling nødvendig på tlf. 97 86 80 06

1. søndag i advent på Venø

Søndag den 2. december kl. 10.00 fejres 1. søndag i advent med gudstjeneste i Venø Kirke og efterfølgende gløgg og æbleskiver i Præstegården. Børnene på Venø vil bære nye lys ind i kirken til markering af, at et nyt kirkeår begynder.

Alle er velkomne!

Decemberudgaven af VenøPosten

December 2012

Juleudgaven af VenøPosten er udkommet. Bladet indeholder denne gang artikler om bl.a.:

 • Vort forhold til guld
 • Nyt kirkeår og funktionsperiode
 • Venø: “Trygt sted at vokse på”
 • Turisme på Venø
 • Julehygge og juletræsfest
 • Malerier fra Venø i 40’erne
 • Folketinget og småøerne
 • Puk Damsgaard på Venø

Nye besætningsmedlemmer til Venøsund

Vil du lære at sejle færgen Venøsund, Danmarks ældste bilfærge er chancen her nu. Vi skal i gang med forberedelserne til foråret, hvor vi forventer at få udvidet vores fartstilladelse, så vi kan medtage passagerer. Vi tilbyder et gratis introkursus, hvor du lærer at kende færgens indretning, funktioner og rutiner samt prøver at sejle færgen. Hvorefter det besluttes om du kan optages i besætningen og vil deltage i det videre uddannelsesforløb som tilpasses efter de kvalifikationer du har.

De første 2 intro aftener med præsentation og sejlads fra Venø Havn vil blive onsdag den 28. november og onsdag den 5. december begge dage kl. 19 til 21.

Spørgsmål og tilmelding til Bjarne Tingkær Sørensen på info@venoesund.dk

Bowling

Søndag den 11. november er der mulighed for alle børn og voksne – unge som ældre – at tage med Venø GIF til bowling i Struer.

Vi begynder kl. 17:00 med bowling og efter 1 times dyst på bowlingbanerne er der spisning kl. 18:00.

Menuen består af enten spareribs (kr. 128,-), kyllingebryst (kr. 98,-), hakkebøf (kr. 98,-), wienerschnitzel (kr. 149,-) eller pindebøf (kr. 98,-) – alle med diverse tilbehør. Til de mindre børn kan der vælges mellem nuggets, burger eller fiskefilet (kr. 35,-).

GIF betaler for bowlingbanerne og sko, mens menu og drikkevarer er for egen regning.

Tilmelding senest den 4. november på tlf. 97 86 84 00 eller soeren@venoe.dk med angivelse af antal personer samt hvilken menu, der vælges. Sig til, hvis der er brug for kørelejlighed til Struer.

Allehelgensgudstjeneste på Venø

Søndag den 4. november kl. 19.30 er der Allehelgensgudstjeneste i Venø Kirke.

Med tekster, salmer og bøn vil vi mindes de døde, give eftertanker til livet, døden og til håbet for livet efter døden. De nye konfirmander vil deltage i gudstjenesten.

Efter gudstjenesten vil der blive budt på kaffe og kage.

VenøPosten for november

November 2012

VenøPosten for november indeholder bl.a. artikler om:

 • Venø Kirke ER Danmarks mindste kirke
 • Nyt Menighedsråd på Venø
 • Udvekslingsstuderende fra Alaska
 • Venø sparer energi
 • Brombær
 • VenøBoens generalforsamling
 • Månedens arrangementer
 • Elever fra Venø efterskole på besøg hos venøboerne