Kaffe, Kunst og Kage på Venø

Under denne overskrift vil Per Vestergaard, Karin Kristensen, Ann Nørskov og jeg gerne invitere alle venøboere til fernisering Kristi Himmelfartsdag den 2. juni kl. 15:00.

Igen i år går vi sammen og viser lokal Venø kunst. Per har tre store skulpturer med. To af Pers skulpturer taler til vores følelser. Lidelsen og smerten vises i en skulptur af Jesus Kristus. Det ukuelige, smukke og fanden i voldske i “Frk. Mundis – arbejdsløs danserinde”. Begge disse skulpturer er fremstillet af birketræsspåner. Tredje skulptur – en græsk olievase – er lavet af stålspåner. Jeg glæder mig rigtig meget til at udstille Pers værker, som også omhandler et enkelt maleri.

Karin viser sine seneste malerier, og som sædvanlig anvender Karin antydningens kunst. Mere og mere dukker op efterhånden som man betragter billederne, og billedets historie bliver større og større. Dertil kommer, at de klare farver virker flot sammen og pirrer din nysgerrighed.

Ann dukker ned i sit store lager af keramiske vidundere. Hvad hun finder denne gang, ved jeg ikke endnu, men der plejer at være interessante fortællinger forbundet med hendes værker.

“Mellem 2 blå sole” har jeg kaldt en serie malerier fra Venø. Fokus er den blå farve i vandpytter, søer, fjorden og himlen. Solen skinner ned i vandet, skyer spejler sig, og pludselig er blå ikke længere blå, men hvid, gul, lilla, grøn eller brun. Det er en udfordring, når man står med en pensel i hånden.

Udstillingen kan ses indtil den 26. juni.

/Venø Billedværksted — Lis Jensen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *