Venø Stensliberi

Venø Stensliberi startede i 2023 og er et miniværksted med mulighed for forarbejde sten til bl.a. smykker, figurer, lommesten, pyntesten mm.

Der vil være mulighed for at komme på kurser i løbet af året, hvis man ønsker at prøve stenslibning. Det vil blive annonceret i Venø-posten samt sociale medier. Det er også muligt at kontakte mig for en specifik dag eller arrangement, man har i tankerne. Kontakt mig endelig, hvis du ønsker at prøve stenslibning!

Lige nu tilbydes to kurser:

1) STENSLIBNINGSKURSUS

Har du lyst til at prøve at skære en sten over, slibe og polere den?

På stenslibningskursus får du introduktion til, hvordan du kan bruge maskinerne, så du kan fremstille produkter. Det kunne være en køleskabsmagnet. Hvis du er ihærdig, kan du nå at få lavet det til et smykke, du kan tage med hjem. Medbring dine egne sten – du kan med fordel gå en tur på Venø inden og indsamle strandsten. Tag også gerne påklædning på, som må blive vådt.

Pris fra 125 kr. Ønsker du at fremstille et smykke, kan der komme tillæg i pris for smykkedele.

2) GEOLOGI-EVENT i samarbejde med Venø Urtehave og Geolog Johanne Bendix

I juni vil der forløbe et særligt event i samarbejde med geolog Johanne Bendix og Venø Urtehave, Ane Kathrine. Johanne vil introducere os til geologien på Venø samt de typiske sten, der findes langs Venø kyster. Vi vil også lære om det geologiske kredsløb, og hvordan bjergarter dannes. Herefter vil vi fælles gå ned til Venøs skrænter nord for havnen og kigge på dem samt indsamle sten, som vi efterfølgende bringer tilbage til værkstedet og forsøge at bestemme. På vores vandretur (ca. 2,5 km i alt i varieret terræn) gør vi ophold ved Venø Urtehave, hvor vi nyder vores aftensmad. Tilbage på værkstedet vil vi kigge på vores indsamlede sten. Vi skal skære i stenene og kigge, hvad der gemmer sig i dem og prøve at bestemme, hvilken stentype det er. Formgivning og polering af sten til smykker mm. er ikke i fokus på dette kursus, men kan forekomme i mindre grad.

Pris fra 250 kr. pr. gang inkl. måltid og en Venø-saft.

 

Åbningstider: Se på Instagram og Facebook @venoestensliberi

Kontaktinformation
Line Trier Rokkedal
Havstokken 24, 7600 Struer
Tlf. 20861836
Mail: venoestensliberi@gmail.com