Månedsarkiv: oktober 2011

Inddæmning af Venø Bugt

Under overskriften Danmark vokser, lanceredes så sent som i 1953 en storstilet plan om at ændre Venø Bugts godt 8.000 hektar fjordbund til blomstrende kornmarker. Man forestillede sig, at området ville give plads til ikke mindre end ca. 1000 husmandsbrug! Planen var væsentlig mere omfattende end senere Skjern-Å-projektet. Planen blev ikke realiseret, men historien om den samt andre virkeliggjorte landindvindingsprojekter vil miljøskribent Kjeld Hansen fortælle om i Havnehuset den 27. oktober kl. 19:30.

Kjeld Hansen udgav i 2008 den anmelderroste bog Det tabte land, der handler om kampen for at ændre dansk natur gennem de sidste godt 200 år. H.E. Nørregaard-Nielsen kaldte udgivelsen for “årets mest nødvendige bog”. Veldokumenteret og spændende ofte som en kriminalroman fremstiller Kjeld Hansen her det natursyn, som herskede blandt Hedeselskabet samt politikere fra alle partier frem til det natursyn, som i dag har ført til vidtgående naturgenopretninger af fortidens landindvindinger.

Vi ser frem til en spændende aften, der handler om Danmarks natur – i fortid og nutid.

Klassisk klaverkoncert på Venø

Klassisk klaverkoncert med Robin Colvill på Venø Efterskole tirsdag den 15. oktober kl. 19.30.

Sammen med Venø Musikforening arrangerer Venø Efterskole en klaverkoncert med englænderen Robin Colvill. Robin Colvill er en af Storbritanniens travleste og mest populære pianister med en omfattende koncertkarriere i hele Europa og med begejstrede anmeldelser som en art kølvandstribe efter sig. Robin Colvill er kendt for sin selvstændige og underholdende tilgang til den klassiske musik, som gør, at enhver tilhører trygt kan se en musikoplevelse i møde. Ved hjælp af både sin fremragende teknik og sine pædagogiske evner formår Colvill at drage tilhørerne ind i musikkens univers. Han bliver derfor ofte engageret år efter år de forskellige steder, hvor han optræder, netop i kraft af sit smittende og inspirerende spil på flygelet.

Limfjordsfortælling i Venø Kirke

I efterårsferien er der Limfjordsfortælling fredag den 21. oktober kl. 14 i Venø Kirke.

Denne Limfjordsfortælling handler om Danmarks mindste kirke, der ligger på den lille Limfjordsø Venø ved Struer. Trods sin lidenhed er kirken imidlertid fyldt med gode fortællinger, f.eks. om kirkens tilblivelse, om dens inventar og om dens relationer til herregården Volstrup på fastlandet. Og så kan fortællingen om kirken naturligvis kombineres med andre oplevelser på Venø.

Se mere om Limfjordsfortællinger på: http://www.visitlimfjorden.com/danmark/da-dk/menu/turist/limfjordsfortaellinger/limfjordens-historie/historie-venoe/historie-venoe.htm

Oktoberudgaven af VenøPosten

VenøPosten for oktober er udkommet. Bladet indeholder denne gang bl.a. artikler om:

  • Fremtiden for Venø Sogn og Venø Kirke
  • To klaverkoncerter med hhv. Robin Colvill og Julia Tabakova
  • Nyt fra campingpladsen Venø Klit
  • Nyt fra Havnehuset
  • Venø udviklingsplan med bl.a. Venø Tårnet
  • Tilbud fra Telia ifbm. den nye mobilmast
  • Venøsund er erklæret bevaringsværdig
  • Nyt fra Venø efterskole