Carl Nielsen koncert på Venø

Søndag den 27. februar kl. 15:00 er der Carl Nielsen koncert og efterfølgende generalforsamling i Venø Musikforening på Nørskov.

Henriette Nederby og Ole Kiilerich, debutanter fra solistklassen på Det Fynske Musikkonservatorium 2009: sang og klaver. Koncertens overskrift er: “Du lærte mig at se” og musikerne siger om denne koncert: “Vi har sam-mensat et program med en lang række af Carl Nielsens kendte og knap så kendte, men skønne, sange. Vi vil blandt mange andre fremføre “Æbleblomst”, “Sommersang”, “Sænk kun dit hoved du blomst”, “Solen er så rød mor”, “Den første lærke” og “Til Asali” .

Koncerten vil skifte mellem henholdsvis oplæsning af Carl Nielsen og Anne Marie Carl Nielsens private brevvekslinger og sange nøje afstemt indholdet af brevene. Brevteksterne centrerer sig om deres samliv som kunstnere, og om hvordan disse to store personligheder påvirkede hinandens kunst, og foruden brevene inddrages også anden tekst forfattet af Carl Nielsen til at sætte sangene yderligere i perspektiv. Det brede udvalg af sange giver et tydeligt billede af det enorme spænd, der er i Carl Nielsens produktion, og vi ser frem til at levere en stemningsfuld eftermiddag sat dramatisk i scene”.

Efter koncerten afholdes der generalforsamling i musikforeningen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *