Folkemusik på Venø

Søndag den 23. september kl 15:15 er der folkemusik på Nørskov.

Det Yderste Hav er en trio fra Fanø, som baserer sin musik på den traditionelle sønderhoning fra Fanø: En dansemusik, der i Sønderho på Fanø, som det eneste sted i Danmark, er bevaret som levende tradition.

et Yderste Hav består af Peter Uhrbrand, folkemusiker, der har ført traditionen med sønderhoningen videre, på violin. Jørgen Bjørslev, klassisk uddannet musiker og forhenværende prorektor ved Syddansk Musikkonservatorium, spiller guitar. Jeppe Brixvold (forfatter og rektor ved Den Danske Forfatterskole) – sang og recitation.

I begyndelsen på Fanø Free Folk Festival i 2010 var Information til stede, og Jørgen Bjørslev udtalte til avisen: ”Her på Fanø lever man med ryggen mod Jylland, og med ansigtet mod verden. For nogle hundrede år tilbage sejlede alle mændene, derfor vidste de meget mere om, hvad der skete i Buenos Aires og San Francisco, end de vidste, hvad der skete i København. Det betyder, at man har et udsyn her på øen. Fanø er det helt rigtige sted at lave sådan en festival”, siger Jørgen Bjørslev.

Vi får helt sikkert en snert af folk-festival, når Det Yderste Hav holder koncert på Venø.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *