UdkantsDanmark

Påskeudstilling på Venø Billedværksted fra den 15. – 26. april kl. 12-18. Glaskunstner Agnethe Maagaard og undertegnede arbejder på en udstilling om udkantsdanmark.

Det er dog ikke sådan, at glas og malerier skildrer husene med ”Til Salg”-skilte eller de lukkede butikker i landsbyerne. I stedet søger blikket ud mod horisonten, hvor der er højt til himlen, og hvor vi kan drømme os væk i den blå farve. Hvad skjuler sig derude?

Foruden glas og maleri udstiller jeg en kæmpestor fotocollage med fotos fra Venø. Kai Rostrup Jensen og undertegnede er dykket ned i vores fotobank og har fundet 240 fotos af huse, dyr, planter, strand, skov og få kongelige. Alle fotos bliver samlet og danner et billede på 2 gange 7 m. Jeg er spændt på resultatet.

Agnethe Maagaard skriver om sin kunst: ”Med det stressende liv, vi lever i verden i dag, er det vigtigt, at vi en gang imellem stopper op og reflekterer over vores drømme i livet! Vi skal lytte til vores brændende lidenskab…. Min passion er glaskunst! Jeg tænker i billeder og fortæller en historie. Jeg maler med glasset. Skærer glasstykkerne ud i forskellige farver og former og lægger dem op som penselstrøg i mit maleri”.

Agnethe er meget politisk bevidst om at fremhæve Vestjyllands kvaliteter. I tråd med det søger vi en politiker fra egnen til at åbne udstillingen. Vi får se om det lykkes.

Udstillingen åbner fredag den 15. april kl. 17:00, hvor Per Ørum Jørgensen vil holde åbningstalen. Jeg håber at se rigtig mange glade mennesker. Som sædvanlig er der en lille servering.

På gensyn i påsken!
/Venø Billedværksted — Lis Jensen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *