Venøs nye færge indviet

Lørdag den 7. august var en festdag på Venø. Kl. 12.30 kunne Venøs nye færge skimtes i det fjerne på vej fra Oddesundbroen til Venø og kl. 12.47 lagde færgen til for første gang på Venø, hvor kajen har tæt pakket med venøboere og besøgende fra fastlandet. Til al held passede færgen ind i det nye færgeleje. Den 9-årige Marius Hindkjær fra Venø trykkede på knappen, så lågen på færgen åbnede og der blev adgang til Venø.

Færgen blev døbt “Venø Færgen” af Johanne Bendix og Hanna Thoustrup, der er hhv. barnebarn og enke efter Herluf Thoustrup, som var en af initiativtagerne til Venø Færgefart tilbage i 1958.  Og endelig blev den røde snor klippet over i fællesskab af Struers borgmester Niels Viggo Lynghøj og indenrigsminister Bertel Haarder, som også er minister for de danske små-øer. Herefter var der åbent skib, så alle fik lejlighed til at studere vidunderet – se kommandobroen, opholdsrum, maskinrum osv.

Den nye færge forventes at blive indsat i ordinær drift fra den 1. september, når færgepersonalet har lært den bedre at kende og kan føre den sikkert over Venø Sund i al slags vejr.

The gallery was not found.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *